woensdag 27 juli 2011

Pasta met geroosterde paprika

Voor 2 personen

1 pot geroosterde paprika
250 g spekjes
160 g pasta
2 lepels citroensap
bosje peterselie
chili vlokjes, zout, peper

Pasta kook je op een gewone manier.
In de pan bak je spekjes in paar druppels olie, vervolgens voeg je uitgelekte en in reepjes gesneden paprika, warm laten worden. Citroensap, chili, zout en peper. Op het einde klein gesneden peterselie.

Pasta erbij en klaar is het! Hoe moeilijk moet het zijn....

Als je geen zin in spekjes hebt dan neem Italianse pancetta daar in plaats van, ook erg lekker!

maandag 25 juli 2011

Salade met ham en tuinbonen (Vrij naar Nigella Keuken)

Doosje tuinbonen 300g (diepvries)
Bakje hamblokjes (250g)
Zakje rucola
Handje gesneden peterselie
Vinegrette (olijfolie, [balsamico]azijn, mosterd, zout en peper)
(2 gekookte eieren optioneel)
Lekker brood erbij

Kook de bonen gaar met wat zout.
Doe de blokjes ham, uitgelekte bonen, rucola en peterselie (+ optioneel hard gekookte ei) in een salade kom. Sprenkel de vinegrette dressing over de salade, hussel alles nog een keer door.
Serveer met wat brood!


zondag 17 juli 2011

Tortellini voor Giuditta

Verse tortellini van AH
Kruidenkaas AH
Rucola
Klein potje tomatenpuree
Handje pijnboompitten

Je kookt de tortellini
In een klein pannetje doe je de kruidenkaas en tomatenpuree samen, lekker roereren.
Je roostert de pijnboompitten.

Vervolgens leg je eerst rucola, tortellini en de saus. Op het einde strooi je de pijnboompitten erover heen.

Klaar is Kees!

Als je wil kan je spekjes of ham reepjes erbij doen ;-)

vrijdag 15 juli 2011

Dishin ontbijt

Zo eet ik mijn ontbijt ook, al 1/2 jaar en het is purrrrrrrrfect!
Ik beveel het aan iedereen!
Alleen mijn versie (voor 2 personen)
100g oat (haver)
400 ml volle melk
200 ml water
rozijnen
noten
en 's ochtends 1 appel en wat honig!
Het is echt super lekker en ooooh zoooo gezond!
En de crockpot is ook niet duur!

Dishin Nutrition: Vanilla Oatmeal: Breakfast for Pennies from Shannon Schafer on Vimeo.

Nori wrap volgens Dishin Nutrition

Weer een fantastisch recept, lekker, gezond en simpel!!
Sowieso Dishin Nutrition inspireert me enoorm!

Dishin Nutrition: Nori Wrap Lunch - Nature's Fast Food from Shannon Schafer on Vimeo.

donderdag 14 juli 2011

Maroccans kikkererwtensoep geinspireerd door Karolina

4 porties

1 blikje kikkererwten
2 L bouillon
1 blik gepelde tomaten
1 grote ui
1 klein selderij inclusief bladeren
3 lepels ghee/boter
1 tlp tumeric
1 tlp peper
1/2 tlp kaneel
bosje koriander
150 g rode linzen
2 porties eiernoodles
1/2 bosje peterselie

Kook bouillon samen met de linzen.
In een pan: bak ui, gesneden selderij tot dat ze zacht zijn, vervolgens voeg de kruiden toe.
Vang de vocht van een kikkerewtenblik en meng samen met tomaten - pureer deze en giet in de pan met ui en selderij. Voeg 1/2 van koriander, kikkererwten en bouillon met linzen toe. Kook op lage vuur voor +/- 30 minuten. Daarna voeg de eiernoodles erbij en kook nog 3 minuten. Garneer met de rest van koriander en peterselie.

Kitchari volgens Gina

1 tsp ghee or butter
80 g Red Lentils
40 g White Basmati Rice
6-8 baby carrots
1 cup chopped celery
1 diced onion and garlic
1 tsp grated ginger
1tsp Masala
Fresh chopped cilantro
Fresh chopped basil
Handful of fresh baby spinach
1 handpalm of  peas
Warm ghee/butter and masala on low. Then add in no particular order the rest of the ingredients except fresh spinach, cilantro and peas. After steaming for 10 minutes, take off heat, release steam and then add the fresh spinach, cilantro and peas. Enjoy!

Linzensoep 2

Vrij naar S. Versteeg NRCnext

Voor 4 personen
150 g gedroogde linzen
1 zoete aardappel
1 pepertje
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 flinke wortel
1,5 L bouillon
2 lepels Garam Masala Kruiden
Turkse yoghurt
scheut olijfolie
bosje koriander

Linzen 20 minuten koken in de bouillon
Snij de aardappel, sjalotjes en wortel in blokjes en hak het pepertje en de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en roerbak de groenten een paar minuten. Voeg de kruiden toe.
Giet de de bouillon met linzen in de pan en laat met de deksel zo'n 20 minuten op lage vuur koken.
Gebruik vervolgens een aardappelstamper om de grootste stukken fijn te hakken. Verdeel over de boordenen schep een flinke eetlepel yoghurt in en garneer met korander. Lekker met Turks brood

woensdag 13 juli 2011

Macaroni met makreel (bron AH)

4 personen 300 g macaroni (voor 2 personen ingredienten ": 2")
2 uien
6 zongedroogde tomaten (pot a 280 g)
2 courgettes
4 eetlepels olijfolie
2 blikjes makreelfilet in tomatensaus (a 200 g)

Macaroni volgens aanwijzing op verpakking gaarkoken. Uien pellen en snipperen. Tomaatjes in stukjes snijden. Courgette wassen en in stukjes snijden. In pan olie verhitten. Ui fruiten. Courgette en tomaatjes toevoegen en 5 min. roerbakken. Makreel in tomatensaus toevoegen en kort verwarmen. Macaroni met saus serveren.

Pasta volgens Marinelle

2 personen

1 potje pesto (afhankelijk waar je maar zin in hebt: groen of rood)
160 gram pasta
1 bakje creme fraiche
250 gram ham reepjes
bakje champignons
Beetje geraspte kaas

Kook de pasta volgens voorschrift niet te gaar.
Bak de champignons en voeg daarna de pesto de creme fraiche en de hamreepjes.
Als de pasta gaar is deze afgieten en alles door roeren en serveren met wat vers gemalen peper en wat kaas

Lekkere bloemkool

Voor 2 personen
1 bloemkool
2-3 tomaten
geraspte kaas
baslicum
kruiden
(ham of spekjes)

Je kookt de bloemkool in zijn geheel ongeveer 7-10 minute gaar en daarna verdeel je de "roosjes". De roosjes leg je in een ovenschaal. Deze bestrooi je met wat zout, pepper en andere kruiden.
Vervolgens leg je in plakjes gesnede tomaten. Daarop basilicum blaadjes en geraspte kaas.
Als je wil kan je, voordat je kas doet, wat ham of spekjes leggen.
In de oven (180 graden C) voor 25 minuten. Klaar

Vegetarische versie kan je met vlees of vis erbij eten + 1 sneedje brood/1 bolletje. Die met vlees gewoon met brood/bolletje.

Niet te veel brood eten! 1 goede snee of 1 bolletje is voeldoende ;-)

Koninginnesoep

200 g kipfilet
4 wortelts
pak doperwten (diepvries)
1 bakje Room
1 L bouillon (1l water + 2 bio-bouillon blokjes)
2 el gehakte peterselie, om te garneren

Snijd de kipfilet in reepjes en de worteltjes in kleine blokjes.
Doe de room in een soeppan met de kip en de wortel. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 2 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten toe en laat de soep op een laag vuur nog eens 5-6 minuten zachtjes doorkoken. Serveer de soep en strooi de peterselie erover.

Shoarmasalade

4 personen
2 lepeltjes Shoarma kruiden
4 el olie
350 g varkensvlees (of kipfilet)
2 gele en 1 rode ui
2 tomaten
1 komkommer
2 tenen knoflook
Zakje gemengde salade
2 el zwarte olijven, zonder pit
1 bekertje zure room (125 ml geen light!)
2 el mayonaise
2 el gehakte munt

Meng de shoarma kruiden met 2 eetlepels van de olie en roer dit door.
Snijd het vlees in dunne reepjes en snipper de uien. Snijd de tomaten en de komkommer in plakjes en de rode ui in ringen. Knijp de tenen knoflook uit met de knoflookpers.
Meng het vlees met de bereide mix en laat het 10-15 minuten staan.
Verhit de rest van de olie en bak op een hoog vuur het vlees met de gesnipperde uien.
Schep de gemengde salade om met de tomaten, de rode ui, de olijven, de komkommer en de lauwwarme of koude shoarma.
Klop een dressing van de zure room, de mayonaise, de knoflook, de munt en een snufje zout.
Serveer de salade met de dressing en wat turks brood!

Pompoensoep met kokosmelk

1 pompoen (bio, dan hoef je het niet te schillen)
1 rood pepertje
1 grote, zoete aardappel (bij de Turk of biowinkel)
1 blik kokosmelk
bouillon aangevoeld tot 1 liter samen met het blikje kokosmelk(2 bio bouillonblokjes)
wat koriander (optioneel)

Een ongeschild (bio!) pompoen, een rode pepertje en een grote zoete aardappel in blokjes/stukjes snijden en dan een paar minuten in olie roerbakken.

Daarna doe je het in een pan met, kokosmelk en water samen met een bouillonblokje en laat je het een tijdje koken (15-20 min).

Dan moet je met de staafmixer alles pureren. Opdienen met wat blaadjes koriander erop en klaar ben jij.

dinsdag 12 juli 2011

Rode linzen soep van Mireille Guiliano

Dit recept heb ik in het Engels, een van de lekkerste soepen EVER!

INGREDIENTS
2 L vegetable stock ( 4 BIO bouillon blokjes)
250 g red lentils
5 tablespoons olive oil
4 medium yellow onion, peeled and chopped
1 clove garlic, peeled and chopped
4 stalks celery, chopped
50g chopped parsley
1 can diced tomatoes
Salt and freshly ground Pepper
Yield: 4 servings

RECIPE
Bring the vegetable stock to a simmer, and drop in the lentils.
Heat the oil in a skillet, and add the onion, garlic, and celery. Cook until golden, 3 to 5 minutes. Add the parsley and tomatoes, and cook 8 to 10 minutes more.
After the lentils have been cooking for 20 to 25 minutes, add the onion mixture to pot and cover. Let simmer until the lentils are soft, 5 to 10 more minutes. Season with salt and pepper to taste, and serve immediately.

Om een volle maaltijd soep te hebben kan je op het einde stukjes goede kwaliteit worst in je boord doen en vervolgens overgieten met de soep. Worst niet meekoken omdat anders  worst haar smaak verliest.

Pasta met spinazie

Ook voor mensen die geen spinazie lusten
Voor 2 personen
-160 gram pasta
- 250 gram spekjes
- 1 kruidenkaas van AH of paturain (GEEN LIGHT!)
- 1 gele paprika
- doosje diepvriesspinazie (niet a la crème)


Kook de pasta op een gewone manier

In en pan bak je de spekjes en als ze al mooi bruin zijn doe je de spinazie erbij. Zodra spinazie opgelost is en opgewarmd doe je de stukjes paprika toe. Op het einde voeg je het doosje kruidenkaas erbij. Lekker roeren en als je al een mooi spinazie-crème hebt, voeg je de pasta ertoe.

Superrrrrrr lekkerrrrrrrrr


vrijdag 8 juli 2011

Frittata met kip, prei, blauwe kaas en ui

Voor 2-3 personen:
1 Kipfilet in blokjes gesneden.
Eetlepel boter.
Witte gedeelte van prei in ringen gesneden.
2 uien, gesneden.
8 eieren.
bakje room
100 gr blauwk kaas of een geiten kaas
Verse tijm of peterselie
Peper en Zout.

Smelt de boter in de pan en stoof de uien, de prei en de kip aan. Fruit ze 10 minuten zodat ze lichtjes karamelisteren.

Meng in een kom de eieren, room, peper en zout goed door elkaar.
Giet het eiermengsel in de pan.
Brokkel de stukjes kaaser willekeurig in en bak gedurende 5 à 6 minuten. op een laag vuur. Op het laatst deksel op de pan!
Op het einde bestrooi je frittata met vers afgeritste tijm of peterselie.

donderdag 7 juli 2011

Jamie Oliver Tomato Salad with Chorizo

Vandaag wel lui van mij, maar wat ik te tonen heb is de beste tomaten salade ever!
Hij maakt het af met geiten kaas en ham, dat hoeft niet. Gewoon stukje lekkere stokbrood en dan is het klaar! Perfecte zomersalade!

Koop wel de goede tomaten - bio of bij de Turk! Geniet ervan!

woensdag 6 juli 2011

Gnocchi met champignons

Ik hou van gniocchi maar deze recepte kan je ook met pasta maken.
Voor 2 personen
Gnocchi of pasta
Bakje champignons
250 g spekjes
Ui
Peterselie
Beetje peccorino of parmigiano
Klontje boter

Gnocchi of Pasta maak je klaar
Spekjes bak je samen met grof gesneden champignons en ui. Op het einde doe je er klontje boter erbij en veel peterselie. Geraspte kaas erover heen!

Alles voeg je samen!
Alternatief: boter en peterselie vervang je respectief door crème freche en rucola :D

maandag 4 juli 2011

Hamburger met tuinboben

Voor 2 personen (ook voor mensen die tuinbonen niet erg lekker vinden, hier zijn ze heerlijk):
2 hamburgers
250 g (diepvries)tuinbonen (ik vind hoeveelheden moeilijk, dus op gevoel voor 2 pp)
250 g jonge, kleine aardappels (the Same here)
Pot gedroogde tomaten in olie

Aardappels hoef je niet te schillen, was ze grondig en leg op een bord. Vervolgens leg ze in magnetroon op max voor 2-3 minuten. Als het klaar is moeten ze zacht zijn. Leg ze opzij.
Bak de Hamburgers en de tuinbonen in de olie afkomstig uit de gedroogde tomaten pot. Snij vlink wat gedroogde tomaten in de pan en op het einde voeg gehalveerde aardappels toe. Even wokken en het is klaar!
Als je wil, kan je er gedroogde dille erover heen strooien.