zondag 27 juli 2014

Kip met port en knoflook

Bereidingstijd: ca. 1 uur + 10 minuten 


Bron: Foodies Magazine/ http://muplovesfood.webnode.nl/pasta/

Ingrediƫnten voor 4 personen:
  • 4 kippenpoten
  • 1 bol knoflook
  • zout en peper
  • 1 el olie
  • 1 el boter
  •  250 ml witte port
  • 250 ml slagroom
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 wortels
  • 400 gr tagiatelle
  • half bosje peterselie
1. Snijd de kippenpoten op het gewricht doormidden. Halveer de bol knoflook. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de boter in een braadpan en braad er de kip en de knoflook ca. 8 minuten rondom in. Blus af met de port en voeg de slagroom en de rozemarijn toe. Stoof de kip in ca. 50 minuten gaar met de deksel op de pan.

2. Schil de wortels en snijd ze in plakken. Voeg de wortels na ca. 30 minuten toe aan de kip en leg de deksel weer op de pan. Kook de tagiatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

3. Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng er de peterselie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gestoofde kip en de wortels met de pasta en schep er wat van de saus overheen.