Zuurkooltaart
- Bron: Appels en Bietjes
- 500 gram verse zuurkool
- 2 gesnipperde uien
- 4 eieren
- 125 gram kwark of joghurt
- 150 gram bloem of amandelbloem
- 150 gram geraspte oude kaas
- 150 gr uitgebakken spekblokjesjj
- 75 gr rozijnen
- 100 gr. fijngehakte cashewnoten
- 3 el zonnebloemzaadjes
- 1 verkruimeld groentebouillonblokje
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Laat de zuurkool in een vergiet goed uitlekken, druk het vocht er zo nodig zoveel mogelijk uit
- Snijd de kool fijn
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde uien een paar minuten en laat daarna de uien wat afkoelen
- Klop de eieren schuimig met de kwark, het bouillonpoeder, peper en zout
- Meng in een andere kom de bloem, de rozijnen, de kaas, de uien en de cashewnoten
- Roer dit mengsel in delen door het eimengsel
- Meng er daarna de zuurkool en de spekblokjes door en schep het goed door elkaar
- Breng het op smaak met peper en wat zout
- Vet de springvorm in en schep het zuurkoolmengsel erin
- Strooi de zonnebloempitjes erover
- Bak de taart in 45 minuten gaar en bruin
- Laat de taart iets afkoelen en snijd deze in stukken
- Serveer met een simpele salade van bijvoorbeeld veldsla
Geen opmerkingen:
Een reactie posten