maandag 30 november 2015

Bloem­kool­qui­che met blauwe kaas

Vrij naar allerhande, wel veeeel lekkerder dankzij Karin ;-) 

Bodem recept 

Halve bloemkook
125 g blauwe kaas
4 eiren
250 ml creme fraiche
200 g hamblokjes
3 bosuitjes

Verwarm de oven op 180 °C.
Snijd de bloemkool in roosjes en breng een pan water aan de kook. Kook de roosjes in 6 min. gaar. Giet de bloemkool af, laat afkoelen en verdeel over de (voorgebakken) bodem.
Bak hamblokjes even samen met de bosuitjes. Schenk ze vervolgens over de bloemkool. Verkruimel de kaas over de bloemkool.  Klop de eieren los met creme fraiche, peper en zout en schenk in de quichevorm. Bak ca. 45 min. goudbruin en gaar.

vrijdag 20 november 2015

Linzen met spek, ui en appel

Bron: vrij naar Hak

Ingrediënten 
  • 150 g linzen (blond)
  • 125 g magere gerookte spekblokjes of -reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 appels, zoetzuur, in stukjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • Kook de linzen gaar in ca. 30 min. en bak de spekjes langzaam uit (in hun eigen vet) tot ze knapperig zijn. Voeg de ui toe en laat 2 min. fruiten. Doe de appelblokjes erbij en fruit nog eens 2 min. Voeg de linzen toe en laat het geheel 5 min. opwarmen. Snij intussen de cherrytomaatjes in tweeën. Doe de tomaatjes erbij in de pan en warm nog even door op laag vuur.